[Newest Version] Free 1Z0-052 PDF and Exam Questions Download 100% Pass Exam

Attention please! Here is the shortcut to pass your 1Z0-052 exam! Get yourself well prepared for the Oracle Database 1Z0-052 Oracle Database 11g: Administration Workshop I exam is really a hard job. But don’t worry! We We, provides the most update 1Z0-052 exam questions. With We latest 1Z0-052 pdf, you’ll pass the Oracle Database 1Z0-052 Oracle Database 11g: Administration Workshop I exam in an easy way

Visit our site to get more 1Z0-052 Q and As:https://www.itexamfun.com/1Z0-052.html (285 QAs Dumps)
Question 1:

Which is true about the Database Configuration Assistant (DBCA)?

A. It can register a database with Cloud Control and configure Database Control for the same database.

B. It can change the server mode from dedicated to shared and vice versa for an existing database.

C. It can use Oracle ASM for storing database files only if Oracle Managed Files (OMF) is configured.

D. It can create new database templates only from existing templates or databases.

Correct Answer: D


Question 2:

You want to install an Oracle 11g database and deploy it on ASM. Your plan is to install both Oracle database and Grid Infrastructure. Which two are true in this scenario? (Choose two.)

A. Grid Infrastructure must be installed first

B. Both products must be installed by the same OS user

C. Each product must be installed in a different ORACLE_HOME

D. Both products must be installed by using the same ORACLE_BASE

E. Both products must be of the same version

F. Both products can share the OS group assigned to their OSDBA and OSOPER privileged groups

Correct Answer: CF


Question 3:

Which two are true about external tables? (Choose two.)

A. They can be stored in Oracle Automatic Storage Management File System (Oracle ACFS)

B. They can always be updated using SQL

C. They have extents

D. They support the ORACLE_DATAPUMP access driver.

E. They support all DML operations.

Correct Answer: BD


Question 4:

Which two types of information can be found in the alert log? (Choose two.)

A. instance recovery details

B. values of all initialization parameters whenever an instance is restarted

C. a record of all DDL statements performed by non-DBA users

D. critical errors encountered by background processes

E. a record of all actions performed by SYS and SYSTEM

Correct Answer: DE


Question 5:

Which two are true about space management in tablespaces? (Choose two.)

A. Extent allocation must be specified as automatic for automatic segment space management (ASSM) tablespaces

B. Free lists are used for managing free space for segments in locally managed tablespaces

C. ASSM tablespaces prevent row chaining

D. Locally managed tablespaces track adjacent free space automatically by using bitmaps

E. Locally managed tablespaces have either ASSM or manual segment space management (MSSM), and all the segments in these tablespaces are managed one way or the other

Correct Answer: BD


Question 6:

Which two are true about server-generated alerts? (Choose two.)

A. Stateful alerts are preserved across instance restarts.

B. They are automatically written to alert.log.

C. By default, an email is sent by the database instance for each server-generated alert.

D. Stateless alerts can be found in DBA_OUTSTANDING_ALERTS.

E. By default, a server-generated alert is raised for each tablespace that has 85 % or more of its space used.

Correct Answer: BE


Question 7:

Which two statements are true about tablespaces? (Choose two.)

A. A database instance stores undo data in the SYSTEM tablespace if no undo tablespace exists

B. A database instance hangs if the SYSAUX tablespace becomes unavailable

C. A database with a locally managed SYSTEM tablespace can have dictionary-managed user tablespaces

D. A database can contain multiple undo tablespaces

E. A database can contain only a single temporary tablespace

Correct Answer: AD


Question 8:

Which statement is true regarding undo tablespace?

A. Undo tablespace is a temporary tablespace.

B. Only one undo tablespace can exist in a database.

C. Undo tablespace can consist of only one data file that is reused in a cyclic fashion.

D. Multiple undo tablespace can exist in a database but only one can be active at a time.

Correct Answer: D


Question 9:

Which two are true about consistent database backups? (Choose two.)

A. They can only be taken if the database is in ARCHIVELOG mode.

B. They can only be taken by using RMAN command.

C. They can only be taken when a RECOVERY CATALOG is used.

D. They can only be taken by using RMAIN when the database is in MOUNT state.

E. They can only be taken if a NORMAL, TRANSACTIONAL, OR IMMEDIATE shutdown has been performed and the backup is taken before the database is reopened.

Correct Answer: DE


Question 10:

Which three are true about the Automatic Database Diagnostic Monitor (ADDM)? (Choose three.)

A. It can assist the DBA in diagnosing database instance startup failures

B. Its findings are accessible only by using Oracle Enterprise Manager

C. It provides recommendations to improve database performance

D. It runs automatically after each Automatic Workload Repository snapshot is created

E. It improves database performance by automatically implementing Oracle\’s best practices

F. it can be used by executing the PL/SQL procedures in the DBMS_ADDM package

Correct Answer: BCD


Question 11:

Which two are true about undo tablespaces? (Choose two.)

A. They must have only one data file

B. Single instance databases can have only one active undo tablespace

C. They always retain undo for the time period defined by UNDO_RETENTION

D. They can be recovered only when an instance is in MOUNT state

E. Tables can be created in undo tablespaces by SYS

Correct Answer: CE


Question 12:

USER1 grants SELECT, INSERT, and UPDATE privileges on USER1, EMP to USER2.

SYS executes this command:

SQL>REVOKE UPDATE ON user1.emp FROM user1;

What will be the outcome?

A. It will succeed and only USER1 will be unable to perform SELECT, INSERT, or UPDATE on USER1.EMP

B. It will succeed and only USER2 will be unable to perform SELECT, INSERT, or UPDATE on USER1.EMP

C. It will fail because USER1 is the owner of USER1.EMP

D. It will succeed but neither USER1 nor USER2 will be able to perform SELECT, INSERT, or UPDATE on USER1.EMP

E. It will succeed and neither USER1 nor USER2 will be able to perform INSERT or UPDATE on USER1.EMP, but both will be able to query USER1.EMP

Correct Answer: C


Question 13:

For which requirement should you configure shared servers?

A. accommodating an increasing number of users who run analytical queries in a DSS environment with limited memory

B. submitting backup jobs at regular, 24-hour intervals in an OLTP environment with limited memory

C. using Recovery Manager (RMAN) to recover a database

D. performing bulk-load operations in a DSS environment with limited memory

E. accommodating an increasing number of users who run short-duration, infrequent queries in an OLTP environment with limited memory

Correct Answer: C


Question 14:

When would you use memory advisors?

A. to get a recommendation whether Automatic Memory Management (AMM) or Automatic Shared Memory Management (ASMM) should be implemented.

B. to determine the impact of adding or reducing memory on DB Time

C. to generate memory-related alerts when memory demand exceeds a specified percentage

D. to determine the impact of adding memory on hard parse count

E. to determine the impact of adding memory on logical and physical reads

Correct Answer: B


Question 15:

In your database:

SGA_TARGET = 270M

PGA_AGGREGATE_TARGET = 90M

The MEMORY_TARGET and MEMORY_MAX_TARGET parameters are currently not configured.

You execute the command:

ALTER SYSTEM SET MEMORY_TARGET = 400M;

What is the outcome and why?

A. The execution fails because SGA_TARGET and PGA_AGGREGATE_TARGET are already configured

B. The execution is successful and automatic memory management is enabled

C. The execution is successful but does not enable automatic memory management because the MEMORY_MAX_TARGET parameter must be configured to a value greater than MEMORY_TARGET

D. The execution fails because the MEMORY_MAX_TARGET parameter must be configured to 400M before configuring the MEMORY_TARGET parameter

Correct Answer: B


Visit our site to get more 1Z0-052 Q and As:https://www.itexamfun.com/1Z0-052.html (285 QAs Dumps)

Leave a Reply

Your email address will not be published.