[Newest Version] Easily Pass 1z0-1008 Exam with Updated Real 1z0-1008 Exam Materials

Attention please! Here is the shortcut to pass your Newest 1z0-1008 study guide exam! Get yourself well prepared for the Oracle Cloud Apr 05,2022 Latest 1z0-1008 pdf Oracle Project Portfolio Management Cloud 2018 Implementation Essentials exam is really a hard job. But don’t worry! We We, provides the most update 1z0-1008 exam questions. With We latest latest 1z0-1008 dumps, you’ll pass the Oracle Cloud Latest 1z0-1008 vce dumps Oracle Project Portfolio Management Cloud 2018 Implementation Essentials exam in an easy way

We Geekcert has our own expert team. They selected and published the latest 1z0-1008 preparation materials from Official Exam-Center.

The following are the 1z0-1008 free dumps. Go through and check the validity and accuracy of our 1z0-1008 dumps.We have sample questions for 1z0-1008 free dumps. You can download and check the real questions of updated 1z0-1008 dumps.

Question 1:

Your customer has implemented Oracle Project Portfolio Management Cloud recently and they have hired new employees for their Professions Services business. These employees are set up in Oracle Human Capital Management Cloud, but the Project Administrators are unable to add them as resources in the Planning Resource Breakdown Structure.

What are three conditions for new employees to show up in the list?

A. All new employees created as persons must have an active project role.

B. All new employees created as persons must have an active supervisor.

C. All new employees created as persons must have an active assignment.

D. All new employees created as persons must be assigned to a department.

E. Current date is before the effective date of the resource, and you did not enable the “Include people with future-dated effective start dates” option during the search.

Correct Answer: ACE


Question 2:

You configure one OTBI using Project Cross Subject Area Analysis Real Time. You notice that all measures (Budget, Forecast, Cost, Commitments, Revenue, and Invoice) are not available for Bill-To-Customer and Contract and Contract Line dimensions.

Identify the reason for this behavior.

A. The Bill-To-Customer dimension applies to Invoice measures, and the Contract and Contract Line dimensions apply to Revenue and Invoice measures.

B. The Bill-To-Customer dimension does not apply to Invoice measures, but the Contract and Contract Line dimensions apply only to Revenue and Invoice measures.

C. The Bill-To-Customer dimension applies only to Invoice measures, but the Contract and Contract Line dimensions do not apply to Revenue and Invoice measures.

D. The Contract and Contract Line dimensions apply only to Invoice measures.

E. The Bill-To-Customer dimension applies only to Revenue and Invoice measures.

Correct Answer: E


Question 3:

You recently made some changes to a project contract and the current status of the contract is Under Amendment. Identify the correct sequence of activities that can take place on that contract.

A. On Hold > Pending Approval > Active

B. On Hold > Pending Acceptance > Active

C. Pending Approval > Pending Acceptance > Active

D. Pending Acceptance > Pending Approval > Active

Correct Answer: C

Reference: https://docs.oracle.com/cloud/latest/common/FASCC/FASCC1124283.htm


Question 4:

You create a contract with two contract lines: Line 1 and Line 2. You create separate bill plans: A for contract Line 1 and B for contract Line 2, with a different bill set number (11 for Bill Plan A and 22 for Bill Plan B). Then Bill Plan A is allocated against Project X – Task 10, and Bill Plan B is allocated against Project Y – Task 30.

Based on the preceding setup, you are generating invoices. Identify two correct statements about invoice generation in this scenario.

A. Invoice generation does not depend on bill plan. The invoices are created based on the contract line.

B. Both the contract lines create only a single invoice because they are using the same contract.

C. Two invoices are created using the same contract.

D. Bill set number drives the grouping of transactions.

Correct Answer: AC


Question 5:

Your customer wants a project start date to cascade to the project tasks, bust does not want the finish date to be cascade. Identify the default setup in a project template that can be used to enable this.

A. Do not cascade date changes.

B. Cascade change to the start date and the finish date.

C. Cascade change to the finish date.

D. Cascade change to the start date.

Correct Answer: A

Reference: http://docs.oracle.com/cd/E25054_01/fusionapps.1111/e20384/F552279AN65801.htm


Question 6:

As you go through the first-quarter close for your customer, you notice that the burden amounts calculated do not seem to be right. Based on the calculations, you notice that the amounts calculated are not considering the burden schedule override at a task level, which was done during the second month of the quarter.

Identify the reason for this problem.

A. You can enable automatic reprocessing of expenditure items processed before the burden schedule change.

B. Only new expenditure items charged to the task use the new burden schedule; expenditure items processed earlier cannot be reprocessed.

C. All expenditure items charged to the task use the new burden schedule.

D. Only new expenditure items charged to the task use the new burden schedule; expenditure items processed earlier can be manually marked for reprocessing.

Correct Answer: D

Reference: https://docs.oracle.com/cloud/r13_update17b/projectcs_gs/OAPJC/OAPJC1071490.htm#OAPJC1071482


Question 7:

You are implementing Project Portfolio Management for a global professional services organization. In their Consulting Services line of business, it is common to use resources from different business units based on the skills required. Therefore, cross-charge transactions happen between business units within the same legal entity. Transfer price calculations need to be based on raw costs, with no further adjustments to transfer price.

Identify two setups that can drive this borrowed and lent agreement.

A. Transfer price basis must be Raw Cost and calculation method must be Rate Schedule.

B. Transfer price basis must be Raw Cost and calculation method must be Basis Only.

C. A document entry such as straight time must be enabled for cross-charge transactions.

D. Transfer price basis must be Burdened Cost, and calculation method must be Burden Rate Schedule.

Correct Answer: CD


Question 8:

You cannot generate invoices for a project expenditure item. After running the Generate Invoices program for a billable expenditure item and active contract, the process completes successfully but without any billing, and does not provide any error logs. The program\’s processing summary is as follows: Billing Event Errors 0 Ineligible Contracts 0 Successful Billing Events Created 0 Ineligible Contract Lines 0 Billing Transaction Exception Warnings 0 Ineligible Associated Projects 0 Draft Invoice Exception Errors 0 Ineligible Events 0 Draft Invoice Exception Warnings 0 Successful Draft Invoices 0

What was the invoice method classification set to that caused this behavior?

A. Amount Based

B. Percent Complete

C. Rate Based

D. As Incurred

Correct Answer: A

Reference: https://docs.oracle.com/cd/E51367_01/projectop_gs/OAPJB/F1087458AN139C2.htm


Question 9:

Your customer wants to automatically allocate unassigned asset lines and common costs across multiple assets based on the construction-in-process cost of each asset.

Identify the asset allocation method that you must use as the default method while configuring project types to meet this requirement.

A. Estimated Cost

B. Standard Unit Cost

C. Current Cost

D. Spread Evenly

E. Actual Unit

Correct Answer: C

Reference: https://docs.oracle.com/cloud/farel9/projectcs_gs/OAPJC/F1071495AN175A1.htm


Question 10:

Which three Cost Collection Flexfield core attributes can be derived during import if not explicitly entered in a transaction document?

A. Work Type

B. Capitalizable Flag

C. Billable Flag

D. Expenditure Type

Correct Answer: ABC


Question 11:

Your customer has the following setups on the project plan type that they are using for their projects: Use Task Planned Dates as Task Assignment Dates = Yes Automatically Roll Up Task Planned Dates = Yes Synchronize Task Transaction Dates with Planned Dates = No

With these setups in place, you perform the following actions:

1.

Create a new subtask (Sub Task 1) with a start date of 15-Jun-2016 on the project that has as start date of 01-Jul-2016.

2.

Create another new subtask (Sub Task 2) after the previous action is saved. What would the correct behavior of the application be after these actions?

A. After the creation and saving of Sub Task 1, Task Start Date would be changed to 01-Jul-2016 and Sub Task 2 would be created with 01-Jul-2016.

B. After the creation of Sub Task 1, Project Start Date would remain unchanged as 01-Jul-2016 and Sub Task 2 would be created with 15-Jun-2016.

C. Project Start Date would remain unchanged as 01-Jul-2016 for both actions but the start dates on both subtasks would remain 15-Jun-2016.

D. After the creation of Sub Task 1, Project Start Date would be changed to 15-Jun-2016 and Sub Task 2 would be created with 15-Jun-2016.

Correct Answer: A


Question 12:

Which four standard objects can you configure to include business specific attributes by using Application Composer for Project Execution Management?

A. Backlog Items

B. Project Issues

C. Project Change Orders

D. Project Deliverables

E. Project Resource Request

F. Project Milestones

Correct Answer: ABDE

Reference: https://docs.oracle.com/en/cloud/saas/project-portfolio-management/18b/oapex/define-common-project-execution-options.html#OAPEX3079890


Question 13:

What are three configuration items that you need to set up by using the project Organizations functional area in Project Financial management configurations?

A. Manage Project Organization Classifications

B. Manage Business Unit

C. Manage Project Unit Options

D. Manage Project Unit Organizations

E. Manage Project Types

Correct Answer: ABE

Reference: https://docs.oracle.com/cd/E60665_01/projectcs_gs/OAPFM/F1125343AN100B5.htm


Question 14:

Your company creates a separate project for infrastructure services, so as to track these costs separately and then allocate them to various projects that use the services of the infrastructure team. You want to allocate these costs by first attributing a fixed percentage of the source amount to each project and then spread it across tasks based on the actual labor hours charged to each task.

Which allocation basis method would you use to meet this requirement?

A. prorate

B. target percentage and prorate

C. spread evenly

D. target percentage and spread evenly

Correct Answer: C


Question 15:

Which three tools are available for accessing REST APIs?

A. Programming Language

B. Web Browser

C. cURL

D. Oracle Transactional Business Intelligence

Correct Answer: BCD


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *