[Newest Version] Easily Pass 1Z0-063 Exam with Updated Real 1Z0-063 Exam Materials

Attention please! Here is the shortcut to pass your Latest 1Z0-063 vce dumps exam! Get yourself well prepared for the Oracle Database Application Development Jun 26,2022 Hotest 1Z0-063 pdf dumps Oracle Database 12c: Advanced Administration exam is really a hard job. But don’t worry! We We, provides the most update 1Z0-063 new questions. With We latest latest 1Z0-063 dumps, you’ll pass the Oracle Database Application Development Newest 1Z0-063 study guide Oracle Database 12c: Advanced Administration exam in an easy way

We Geekcert has our own expert team. They selected and published the latest 1Z0-063 preparation materials from Official Exam-Center.

The following are the 1Z0-063 free dumps. Go through and check the validity and accuracy of our 1Z0-063 dumps.Real questions from 1Z0-063 free dumps. Download demo of 1Z0-063 dumps to check the validity.

Question 1:

A complete database backup to media is taken for your database every day. Which three actions would you take to improve backup performance? (Choose three.)

A. Set the backup_tape_io_slaves parameter to true.

B. Set the dbwr_io_slaves parameter to a nonzero value if synchronous I/O is in use.

C. Configure large pool if not already done.

D. Remove the rate parameter, if specified, in the allocate channel command.

E. Always use RMAN compression for tape backups rather than the compression provided by media manager.

F. Always use synchronous I/O for the database.

Correct Answer: BCD

Reference: http://docs.oracle.com/cd/B19306_01/backup.102/b14191/rcmtunin.htm


Question 2:

For which three pieces of information can you use the RMAN list command? (Choose three.)

A. stored scripts in the recovery catalog

B. available archived redo log files

C. backup sets and image copies that are obsolete

D. backups of tablespaces

E. backups that are marked obsolete according to the current retention policy

Correct Answer: ABD

Reference: http://docs.oracle.com/cd/B19306_01/backup.102/b14192/bkup007.htm http://docs.oracle.com/cd/B28359_01/backup.111/b28270/rcmreprt.htm#BRADV89585 The primary purpose of the LIST command is to list backup and copies. For example, you can list: Backups and proxy copies of a database, tablespace, datafile, archived redo log, or control file Backups that have expired Backups restricted by time, path name, device type, tag, or recoverability Archived redo log files and disk copies


Question 3:

You notice performance degradation in your production Oracle 12c database. You want to know what caused this performance difference.

Which method or feature should you use?

A. Database Replay

B. Automatic Database Diagnostic Monitor (ADDM) Compare Period report

C. Active Session History (ASH) report

D. SQL Performance Analyzer

Correct Answer: B

Reference: http://docs.oracle.com/cd/E24628_01/server.121/e17635/tdppt_degrade.htm


Question 4:

Which three statements are true about a job chain? (Choose three.)

A. It can contain a nested chain of jobs.

B. It can be used to implement dependency-based scheduling.

C. It cannot invoke the same program or nested chain in multiple steps in the chain.

D. It cannot have more than one dependency.

E. It can be executed using event-based or time-based schedules.

Correct Answer: ABE

Reference: http://docs.oracle.com/cd/B28359_01/server.111/b28310/scheduse009.htm#ADMIN12459


Question 5:

Examine the command:

SQL> RECOVER DATABASE USING BACKUP CONTROLFILE UNTIL CANCEL;

In which two scenarios is this command required? (Choose two.)

A. The current online redo log file is missing.

B. A data file belonging to a noncritical tablespace is missing.

C. All the control files are missing.

D. The control file backup is older than the database backup.

E. All the data files are missing.

Correct Answer: CD

Reference: http://searchoracle.techtarget.com/answer/Recover-database-using-backup-controlfile-until-cancel


Question 6:

Which two are prerequisites for setting up Flashback Data Archive? (Choose two.)

A. Fast Recovery Area should be defined.

B. Undo retention guarantee should be enabled.

C. Supplemental logging should be enabled.

D. Automatic Undo Management should be enabled.

E. All users using Flashback Data Archive should have unlimited quota on the Flashback Data Archive tablespace.

F. The tablespace in which the Flashback Data Archive is created should have Automatic Segment Space Management (ASSM) enabled.

Correct Answer: DF

Reference: http://www.oracle.com/technetwork/database/focus-areas/storage/total-recall-whitepaper-171749.pdf (page 8)


Question 7:

Your Oracle 12c multitenant container database (CDB) contains multiple pluggable databases (PDBs). In the PDB HR_PDB, the common user C##ADMIN and the local user B_ADMIN have only the CONNECT privilege.

You create a common role C##ROLE1 with the CREATE ANY TABLE and SELECT ANY TABLE privileges.

You then execute the commands:

Which two statements are true? (Choose two.)

A. C##ADMIN can create and select any table, and grant the C##ROLE1 role to users only in the root container.

B. B_ADMIN can create and select any table in both the root container and HR_PDB.

C. C##ADMIN can create and select any table in the root container and all the PDBs.

D. B_ADMIN can create and select any table only in HR_PDB.

E. The GRANT c##role1 TO b_admin command returns an error because CONTAINER should be set to ALL.

Correct Answer: CD


Question 8:

Examine the commands executed in the root container of your multitenant container database (CDB) that has multiple pluggable databases (PDBs):

SQL> CREATE USER c##a_admin IDENTIFIED BY orcl123;

SQL> CREATE ROLE c##role1 CONTAINER=ALL;

SQL> GRANT CREATE VIEW TO C##roleI CONTAINER=ALL;

SQL> GRANT c##role1 TO c##a_admin CONTAINER=ALL;

SQL> REVOKE c##role1 FROM c##a_admin;

What is the result of the revoke command?

A. It executes successfully and the c##role1 role is revoked from the c##a_admin user only in the root container.

B. It fails and reports an error because the container=all clause is not used.

C. It executes successfully and the c##rocl1 role is revoked from the c##a_admin user in the root database and all the PDBs.

D. It fails and reports an error because the container=current clause is not used.

Correct Answer: B


Question 9:

In your database, the tbs percent used parameter is set to 60 and the tbs percent free parameter is set to 20.

Which two storage-tiering actions might be automated when using Information Lifecycle Management (ILM) to automate data movement? (Choose two.)

A. The movement of all segments to a target tablespace with a higher degree of compression, on a different storage tier, when the source tablespace exceeds tbs percent used

B. Setting the target tablespace to read-only after the segments are moved

C. The movement of some segments to a target tablespace with a higher degree of compression, on a different storage tier, when the source tablespace exceeds T3S percent used

D. Taking the target tablespace offline after the segments are moved

E. The movement of some blocks to a target tablespace with a lower degree of compression, on a different storage tier, when the source tablespace exceeds tbs percent used

Correct Answer: BC


Question 10:

You want to consolidate backup information and centrally manage backup and recovery scripts for multiple databases running in your organization.

Which two backup solutions can be used? (Choose two.)

A. RMAN recovery catalog

B. RMAN Media Management Library

C. Enterprise Manager Cloud Control

D. Enterprise Manager Database Express

E. Oracle Secure Backup

Correct Answer: AC


Question 11:

You create a table with the period for clause to enable the use of the Temporal Validity feature of Oracle Database 12c.

Examine the table definition:

create table employees (empno number, salary number, deptid number, name varchar2(100), period for employee_time);

Which three statements are true concerning the use of the Valid Time Temporal feature for the EMPLOYEES table? (Choose three.)

A. The valid time columns employee_time_start and employee_time_end are automatically created.

B. The same statement may filter on both transaction time and valid temporal time by using the AS OF TIMESTAMP and PERIOD FOR clauses.

C. The valid time columns are not populated by the Oracle Server automatically.

D. The valid time columns are visible by default when the table is described.

E. Setting the session valid time using DBMS_FLASHBACK_ARCHIVE.ENABLE_AT_VALID_TIME sets the visibility for data manipulation language (DML), data definition language (DDL), and queries performed by the session.

Correct Answer: ABC

A: To implement Temporal Validity(TV), 12c offers the option to have two date columns in that table which is having TV enabled using the new clause Period For in the Create Table for the newly created tables or in the Alter Table for the existing ones. The columns that are used can be defined while creating the table itself and will be used in the Period For clause or you can skip having them in the table\’s definition in the case of which, the Period For clause would be creating them internally.


Question 12:

Which two statements are true when row-archival management is enabled? (Choose two.)

A. Visibility of the ORA_ARCHIVE_STATE column is controlled by the row archival visibility session parameter.

B. The ORA_ARCHIVE_STATE column is updated manually or by a program that can reference activity tracking columns, to indicate that a row is no longer considered active.

C. The row archival visibility session parameter defaults to all rows.

D. The ORA_ARCHIVE_STATE column is visible if it is referenced in the select list of a query.

E. The ORA_ARCHIVE_STATE column is updated automatically by the database based on activity tracking columns, to indicate that a row is no longer considered active.

Correct Answer: BD


Question 13:

You want to capture column group usage and gather extended statistics for better cardinality estimates for the customers table in the SH schema.

Examine the following steps:

1.

Issue the SELECTDBMS_STATS. CREATE_EXTENDED_STATS (`SH\’, \’CUSTOMERS\’) from dual statement.

2.

Execute the dbms_stats.seed_col_usage (null, `SH\’, 500) procedure.

3.

Execute the required queries on the customers table.

4.

Issue the select dbms_stats.reportwcol_usage (`SH\’, \’customers\’) from dual statement.

Identify the correct sequence of steps.

A. 3, 2, 1, 4

B. 2, 3, 4, 1

C. 4, 1, 3, 2

D. 3, 2, 4, 1

Correct Answer: B

Step 1 (2). Seed column usage Oracle must observe a representative workload, in order to determine the appropriate column groups. Using the new procedure DBMS_STATS.SEED_COL_USAGE, you tell Oracle how long it should observe the workload. Step 2: (3) You don\’t need to execute all of the queries in your work during this window. You can simply run explain plan for some of your longer running queries to ensure column group information is recorded for these queries. Step 3. (1) Create the column groups At this point you can get Oracle to automatically create the column groups for each of the tables based on the usage information captured during the monitoring window. You simply have to call the DBMS_STATS.CREATE_EXTENDED_STATS function for each table.This function requires just two arguments, the schema name and the table name. From then on, statistics will be maintained for each column group whenever statistics are gathered on the table. Note:

*

DBMS_STATS.REPORT_COL_USAGE reports column usage information and records all the SQL operations the database has processed for a given object.

*

The Oracle SQL optimizer has always been ignorant of the implied relationships between data columns within the same table. While the optimizer has traditionally analyzed the distribution of values within a column, he does not collect value-

based relationships between columns.

*

Creating extended statistics

Here are the steps to create extended statistics for related table columns withdbms_stats.created_extended_stats:

1 – The first step is to create column histograms for the related columns.

2 ?Next, we run dbms_stats.create_extended_stats to relate the columns together.

Unlike a traditional procedure that is invoked via an execute (“exec”) statement, Oracle extended statistics are created via a select statement.


Question 14:

Examine the initialization parameter that is set in the PFILE:

DB_CREATE_FILE_DEST =\’/u01/app/oracle/oradata/\’

You execute the following command to create CDB1 container database (CDB):

SQL>CREATE DATABASE CDB1 DEFAULT TABLESPACE users DEFAULT TEMPORARY TABLESPACE temp UNDO TABLESPACE Undotbsl ENABLE PLUGGABLE DATABASE SEED SYSTEM DATAFILES SIZE 125M AUTOEXTEND ON NEXT 10M MAXSIZE UNLIMITED SYSAUX DATAFILES SIZE 100M;

Which three statements are true? (Choose three.)

A. It creates a multitenant container database with a root and a seed pluggable database (PDB) that are opened in read-write and read-only modes, respectively.

B. The files created for both the root and seed databases use Oracle Managed Files (OMF).

C. It creates a multitenant container database with the root and seed databases opened and one PDB mounted.

D. It sets the users tablespace as the default for both the root and seed databases.

E. undotbs1 is used as the undo tablespace for both the root and seed databases.

F. It creates a multitenant container database with the root database opened and the seed database mounted.

Correct Answer: ABE


Question 15:

Examine the RMAN command:

RMAN> SET ENCRYPTION IDENTIFIED BY ON FOR ALL TABLESPACES; RMAN> BACKUP DATABASE PLUS ARCHIVELOG;

Which type of encryption is used for the backup performed by using this command?

A. password-mode encryption B. dual-mode encryption

C. transparent encryption

D. default encryption

Correct Answer: A

Reference:

http://docs.oracle.com/cd/B28359_01/backup.111/b28270/rcmbckad.htm#CEGEJABH (to make password 璭ncrypted backups)


Leave a Reply

Your email address will not be published.