[Latest Version] Free 1Y0-402 PDF Download with 100% Pass Guarantee

Attention please! Here is the shortcut to pass your Latest 1Y0-402 vce dumps exam! Get yourself well prepared for the CCE-V Hotest 1Y0-402 exam questions Citrix XenApp and XenDesktop 7.15 Assessment, Design and Advanced Configurations exam is really a hard job. But don’t worry! We We, provides the most update 1Y0-402 exam questions. With We latest 1Y0-402 new questions, you’ll pass the CCE-V Jun 27,2022 Hotest 1Y0-402 practice Citrix XenApp and XenDesktop 7.15 Assessment, Design and Advanced Configurations exam in an easy way

We Geekcert has our own expert team. They selected and published the latest 1Y0-402 preparation materials from Official Exam-Center.

The following are the 1Y0-402 free dumps. Go through and check the validity and accuracy of our 1Y0-402 dumps.Questions and answers from 1Y0-402 free dumps are 100% free and guaranteed. See our full 1Y0-402 dumps if you want to get a further understanding of the materials.

Question 1:

Scenario: A Citrix Architect needs to design a new XenApp and XenDesktop environment. Currently, the environment is configured with two locations with identical

XenDesktop Sites. Each Site has two Delivery Controllers, two StoreFront servers, and one NetScaler high availability pair. The same applications have been

published from both Sites for all the users. Two Zones (Zone A and Zone B) are configured in each Site with one Controller in each zone. The Microsoft Exchange

server is only accessible from Virtual Delivery Agent (VDA) machines in Zone A in each Site.

The following access requirements have been identified:

Users should have a single URL when accessing resources from different Sites.

Users should always connect to the datacenter closest to their location.

Applications added to Favorites within Citrix Receiver should be retained when accessed from different Sites.

Launched applications and desktops should always connect through a local NetScaler.

No duplication of applications published from different Sites.

Microsoft Outlook should always launch in Zone A.

The architect should recommend configuring Optimal Gateway routing on ___________across both locations to ensure that users connect through a local

NetScaler. (Choose the correct option to complete the sentence.)

A. Delivery Controllers

B. StoreFront servers

C. Global Server Load Balancing (GSLB) vServers

D. NetScaler appliances

Correct Answer: B


Question 2:

Scenario: A Citrix Architect needs to design a new XenApp and XenDesktop environment. While designing Universal Print server (UPS) for the customer, the architect is asked to ensure that the UPS design can handle 500 simultaneous print jobs per minute.

What must the architect deploy to support the load estimated by the customer?

A. Two UPS servers and configure UPS for load balancing policy

B. Ten UPS servers and configure UPS for load balancing policy

C. Five UPS servers and configure NetScaler load balancing

D. Two UPS servers and configure NetScaler load balancing

E. Five UPS servers and configure UPS for load balancing policy

F. Ten UPS servers and configure NetScaler load balancing

Correct Answer: E


Question 3:

Scenario: A Citrix Architect is designing an environment for a large company. The company has identified the following user groups and requirements.

Product Managers – Typically, they work from inside the company network but are able to work from home. They need to use a variety of standard productivity and

web-based SaaS applications.

Field Sales Engineers – They frequently work with mobile devices and tend to access the environment externally. They need access to sales tools and the front-

end of the customer database.

Web Developers – Internal and remote workers who use specialized hardware with a graphics card to handle resource-intensive applications.

Which FlexCast model should the architect assign to Web Developers?

A. VM Hosted Applications

B. Published Apps

C. Published Desktops

D. Hosted VDI

Correct Answer: B


Question 4:

Scenario: A Citrix Architect needs to design a new XenApp and XenDesktop environment.

The architect has identified printing requirements for certain user groups and locations, as shown in the Exhibit.

Click the Exhibit button to view the requirements.

Currently, no printer settings or policies have been configured, and as such, the environment is using default settings. Universal Print Server will NOT be used in this design.

Which two settings should the architect configure to allow the Executives group to achieve the desired print behavior and to ensure their print jobs are optimally routed? (Choose two.)

A. Set Auto-create Client Printers policy to auto-create local printers only

B. Enable Auto-create PDF Universal Printer policy

C. Set Direct connections to print servers policy to Enabled

D. Set Direct connections to print servers policy to Disabled

E. Configure Session Printers policy

F. Configure Default Printers policy

G. Set Auto-create Client Printers policy to auto-create all client printers

Correct Answer: CE


Question 5:

Scenario: A Citrix Architect needs to redesign an existing XenApp and XenDesktop environment to use Machine Creation Services (MCS). During the design discussions, the locations for the MCS-provisioned thin clone machine disks are proposed as shown in the Exhibit.

Click the Exhibit button to view the details.

Which potential concern should the architect address with the customer before proceeding with this configuration? (Choose two.)

A. It is limited to NFS shared storage.

B. It will require substantial read IOPS from the shared storage location during machine creation and updates.

C. It will require substantial write IOPS to the shared storage location as temporary data is written.

D. It will require more storage to be allocated on the VM hosts compared with other options.

E. It is limited to certain hypervisors.

Correct Answer: CE


Question 6:

Scenario: A Citrix Architect needs to design a new XenApp and XenDesktop environment.

The table in the Exhibit lists details about the requirements of the current user groups and their Virtual Delivery Agent (VDA) machine workloads.

Click the Exhibit button to view the table.

The architect should scale the hardware used to host the VMs for User Group 1 to ______ cores. (Choose the correct option to complete the sentence.)

A. 32

B. 24

C. 16

D. 96

E. 64

Correct Answer: B


Question 7:

Scenario: While assessing the User Layer, a Citrix Architect finds that most of the internal users connect using corporate-owned laptops, desktop devices, and thin clients. Many of these laptops and desktop devices are running Windows 10, while the remainder of the machines are running Windows 7 and are in the process of being migrated to Windows 10. Some users also connect using personal devices which have Receiver Desktop Lock installed.

Currently, Citrix Receiver is manually installed on any endpoint device added to the company. All these devices use Citrix Receiver version 4.8 and above. The IT team is planning to automate a process to update all the devices with the latest version of Citrix Receiver and to automate another process for automatic installation of Citrix Receiver without incurring extra costs and maintenance.

During the initial testing of the Citrix Receiver Auto-Update feature, the architect observed that the Citrix Receiver Auto-Update feature does NOT work on some of the machines.

Which two reasons could be causing this issue? (Choose two.)

A. Citrix Receiver was locally installed with administrator-level privileges.

B. The Group Policy Object for Receiver Auto-Update feature is incorrectly configured in Active Directory.

C. Citrix Receiver Auto-Update is disabled on machines where Receiver Desktop Lock is installed.

D. The Citrix Receiver Auto-Update feature needs to be configured before Receiver Desktop Lock is configured.

Correct Answer: BC


Question 8:

Scenario: After a recent security assessment, a Citrix Architect recommends blocking unnecessary peripheral types by disabling the associated HDX channels. Currently, the environment is intended to support the peripheral types listed in the Exhibit.

Click the Exhibit button to view the supported peripheral types.

Which four HDX virtual channels should the architect disable, based on the peripherals required in the environment? (Choose four.)

A. SmartCard

B. TWI

C. Print

D. ClientAudio

E. GenericUSB

F. TwainRdr

G. Multimedia

Correct Answer: ACDE


Question 9:

Scenario: A Citrix Architect is designing an environment for a large company. The company has identified the following user groups and requirements.

Product Managers – Typically, they work from inside the company network but are able to work from home. They need to use a variety of standard productivity and

web-based SaaS applications.

Field Sales Engineers – They frequently work with mobile devices and tend to access the environment externally. They need access to sales tools and the front-

end of the customer database.

Web Developers – Internal and remote workers who use specialized hardware with a graphics card to handle resource-intensive applications.

Which FlexCast model should the architect assign to Product Managers?

A. Hosted VDI

B. Remote PC

C. VM Hosted Applications

D. Published Apps

E. Published Desktops

Correct Answer: A


Question 10:

Scenario: A Citrix Architect needs to manage the disaster recovery process for a XenApp and XenDesktop environment. The environment currently consists of an active datacenter which is typically accessed by users and a disaster recovery (DR) datacenter which would be used in the event that a disaster impacts the primary datacenter. The organization has made it a priority to minimize the loss of data when failing over between datacenters and has begun planning for an event in which the environment must fail over from the primary datacenter to the DR datacenter.

What is the appropriate sequence of steps that the architect should follow after getting management approval to complete the process in case of such an event?

A. Block access to primary datacenter, complete replication, terminate/drain existing sessions, reverse direction of replication, enable access in DR datacenter

B. Block access to primary datacenter, terminate/drain existing sessions, complete replication, reverse direction of replication, enable access in DR datacenter

C. Terminate/drain existing sessions, complete replication, block access to primary datacenter, enable access in DR datacenter, reverse direction of replication

D. Complete replication, terminate/drain existing sessions, block access to primary datacenter, reverse direction of replication, enable access in DR datacenter

E. Complete replication; block access to primary datacenter, terminate/drain existing sessions, enable access in DR datacenter, reverse direction of replication

F. Terminate/drain existing sessions; block access to primary datacenter, complete replication, reverse direction of replication, enable access in DR datacenter

Correct Answer: D


Question 11:

Scenario: A Citrix Architect needs to design a new XenDesktop environment for a client who does NOT currently have a Citrix environment. The project scope has NOT yet been determined, and the architect is about to start the Assess phase of the project.

In which order should the architect complete the four tasks of a typical assessment when following the Citrix methodology?

A. Define the organization, Define the user groups, Define the applications, Define the project team.

B. Define the user groups, Define the applications, Define the organization, Define the project team.

C. Define the project team, Define the organization, Define the user groups, Define the applications.

D. Define the organization, Define the project team, Define the user groups, Define the applications.

Correct Answer: D


Question 12:

Scenario: A Citrix Architect needs to implement XenApp and XenDesktop. Based on the assessment and early stages of the design, the architect has identified the requirements as shown in the Exhibit.

Click the Exhibit button to view the requirements.

Which tier of storage should the architect consider implementing, based on the requirements in the Exhibit?

A. DAS

B. Local

C. SAN

D. NAS

Correct Answer: A


Question 13:

Scenario: A Citrix Architect is reviewing a XenApp and XenDesktop design for an environment with multiple Active Directory forests. Click the Exhibit button to view the design details.

Which risk should the architect highlight to the customer, based on the details listed in the Exhibit?

A. The SupportMultipleForest registry key is NOT supported.

B. The Active Directory trust method is NOT supported.

C. The Active Directory functional level is NOT supported.

D. The DNS lookup strategy is NOT supported.

Correct Answer: C


Question 14:

Scenario: A Citrix Architect needs to design a single-Site XenApp and XenDesktop environment. Through earlier design discussions, the architect has determined the environment details listed in the Exhibit.

Click the Exhibit button to view the details.

Which SQL server baseline specifications will provide acceptable performance and stability while avoiding unnecessary over-provisioning of resources?

A. 4 CPU cores, 8 GB of RAM, 10 GB database storage

B. 2 CPU cores, 4 GB of RAM, 10 GB database storage

C. 2 CPU cores, 4 GB of RAM, 100 GB database storage

D. 8 CPU cores, 16 GB of RAM, 10 GB database storage

E. 8 CPU cores, 16 GB of RAM, 100 GB database storage

F. 4 CPU cores, 8 GB of RAM, 100 GB database storage

Correct Answer: F


Question 15:

Scenario: While assessing the User Layer, a Citrix Architect finds that most of the internal users connect using corporate-owned laptops, desktop devices, and thin clients. Many of these laptops and desktop devices are running Windows 10, while the remainder of the machines are running Windows 7 and are in the process of being migrated to Windows 10. Some users also connect using personal devices.

Currently, Citrix Receiver is manually installed on any endpoint device added to the company. All these devices use Citrix Receiver version 4.8 and above. Some of the internal users with Windows laptops are experiencing issues in which devices such as a keyboard, mouse, a monitor connected to a docking station or a USB hub are NOT usable in an HDX session.

Which action should the architect recommend to provide a uniform user experience for all users?

A. Recreate user accounts in Active Directory

B. Upgrade all clients to the latest version of Citrix Receiver

C. Upgrade drivers of peripheral devices

D. Recreate user profiles

Correct Answer: B


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *