[Latest Version] Easily Pass 1Z0-497 Exam With Updated 1Z0-497 Preparation Materials

How to pass Latest 1Z0-497 exam questions exam easily with less time? We provides the most valid 1Z0-497 vce to boost your success rate in Oracle Partner Network May 11,2022 Hotest 1Z0-497 pdf Oracle Database 12c Essentials exam. If you are one of the successful candidates with We 1Z0-497 pdf, do not hesitate to share your reviews on our Oracle Partner Network materials.

We Geekcert has our own expert team. They selected and published the latest 1Z0-497 preparation materials from Official Exam-Center.

The following are the 1Z0-497 free dumps. Go through and check the validity and accuracy of our 1Z0-497 dumps.Do you what to see some samples before 1Z0-497 exam? Check the following 1Z0-497 free dumps or download 1Z0-497 dumps here.

Question 1:

Which statement about CDB architecture is true?

A. Oracle-supplied metadata resides only in the root container.

B. A seed PDB can sometimes be opened for particular operations.

C. Multiple PDBs with the same name can reside in the same CDB.

D. A CDB can have an infinite number of PDBs.

E. You can create common users in PDBs.

Correct Answer: A

Reference: http://docs.oracle.com/cd/E16655_01/server.121/e17633/cdbovrvw.htm#CNCPT89235


Question 2:

Which two statements about the Process Monitor (PMON) process are true?

A. PMON performs process recovery when a client process fails.

B. During instance startup, PMON takes care of instance recovery.

C. PMON performs listener registration.

D. PMON restarts background and dispatcher processes when they fail.

E. PMON resolves failures of distributed transactions.

Correct Answer: AC


Question 3:

Which statement is true about loading data by using the conventional path of SQL*Loader?

A. Redo is not generated while performing conventional path loads.

B. Only PRIMARY KEY, UNIQUE KEY, and NOT NULL constraints are checked,

C. No exclusive locks are acquired when the conventional path loads are performed.

D. Instead of performing transactions, SQL*Loader directly writes data blocks to the data files.

E. INSERT triggers are disabled before the conventional path load and re-enabled at the end of the load.

Correct Answer: B

Reference: http://docs.oracle.com/cd/A57673_01/DOC/server/doc/SUT73/ch8.htm#data paths (seedirect loads, integrity constraints, and triggers)


Question 4:

Which two statements about ADDM are true?

A. Real-Time ADDM uses AWR snapshots of the last 10 minutes.

B. Real-Time ADDM uses ASH recent activity from SGA data.

C. Real-Time ADDM analyzes performance in a completely different fashion than regular ADDM.

D. Regular ADDM uses AWR snapshots that are not yet purged.

Correct Answer: CD

C: Real-Time ADDM provides an innovative way to analyze problems in unresponsive or hung databases.

Using a normal and a diagnostic mode connection Real-Time ADDM runs through a set of predefined criteria to analyze the current performance and helps the DBA to resolve deadlocks, hangs, shared pool contentions and many other

exception situations that today forces the administrator to bounce their databases, causing significant loss of revenue. Real-Time ADDM is the only tool available in the market today that can log into a hung database, analyze the problem and

recommend a resolution.

Note: Real-Time ADDM is an innovative way to analyze problems in extremely slow or unresponsive databases, which would have traditionally required a database restart. Real-Time ADDM can help resolve issues such as deadlocks, hangs,

and shared pool contentions, as well as many other exception situations, without resorting to a restart of the database.

D: ADDM builds upon the data captured in AWR.


Question 5:

Which statement about the Oracle Advanced Security Data Redaction feature is true?

A. It transparently encrypts data at rest in Oracle databases.

B. It securely manages encryption keys.

C. It protects against theft or loss of disks and backups.

D. It prevents OS users from inspecting tablespace files.

E. It limits the exposure of sensitive data in applications.

F. It alters data in caches, buffers, and persistent storage.

G. It impacts operational activities such as backup and restore, upgrade and patch, and replication.

Correct Answer: E

Redacting Sensitive Data for Display Data Redaction provides selective, on-the-fly redaction of sensitive data in query results prior to display by applications so that unauthorized users cannot view the sensitive data. It enables consistent redaction of database columns across application modules accessing the same data. Data Redaction minimizes changes to applications because it does not alter actual data in internal database buffers, caches, or storage, and it preserves the original data type and formatting when transformed data is returned to the application. Data Redaction has no impact on database operational activities such as backup and restore, upgrade and patch, and high availability clusters.

Reference: Oracle Advanced Security, 12c, Oracle Data Sheet


Question 6:

Examine the table:

Table name: PRODUCTS Schema: SCOTT Tablespace: USERS Organization: Standard (Heap Organized)

This table contains 20 rows. In the data that has been entered, the PROD_ID column contains only single-digit values, PROD_NAME has a maximum of five characters, and PROD_RATE has four-digit values for all rows.

Which two statements are true regarding the modifications that can be performed to the structure of the PRODUCTS table?

A. PROD_NAME size can be increased from five to 10 characters.

B. PROD_ID can be changed from CHAR to NUMBER data type.

C. PROD_RATE size can be changed from NUMBER(4) to NUMBER(6, 2).

D. New columns can be added only if they have a NOT NULL constraint.

E. None of the existing columns can be dropped because they contain data.

Correct Answer: AC


Question 7:

Which two statements represent where Oracle Net must reside?

A. Only on the client for traditional client/server applications

B. Only on the database server for web-based applications

C. On both the web server and database server for web-based applications

D. On both the client and database server for traditional client/server applications.

Correct Answer: BD


Question 8:

When you start up a CDB, which operations are performed automatically and in what order?

a – The instance is started.

b – Control files are opened.

c – The root container is opened (redo logs and root data files).

d – Seed pluggable database is in READ ONLY mode.

e – Other PDBs are still in MOUNTED mode.

f – Triggers may fire if they exist to open other PDBs.

A. a, b, c, d, e, f

B. b, c, a, d, e, f

C. c, b, a, d, f, e

D. a, b, c, d

E. b, c, a, d

Correct Answer: D


Question 9:

Your customer has two CDBs: one for Production and one for development. You are asked to create a new development PDB (salesdev) from an existing production PDB (salesprd).

Which two options would accomplish this?

A. You copy all the PDBSSEEDdata files from the production CDB into the development CDB and execute this on the development CDB; SQL> CREATE PLUGGABLE DATABASE salesdev ADMIN USER salesdm IDENTIFIED by password;

B. You alter the salesprd source database to open in read-only mode, and start cloning the source database: SQL> ALTER PLUGGABLE DATABASE salesprd OPEN READ ONLY; SQL> CREATE PLUGGABLE DATABASE salesdev FROM salesprd;

C. You alter the salesprd source database to open in read-only mode: SQL> ALTER PLUGGABLE DATABASE salesprd OPEN READ ONLY; In the development CDB, you create a databaselink “PRD” that connects to the root of the source CDB, and start cloning the source PDB: SQL> CREATE PLUGGABLE DATABASE salesdevFROM [email protected];

D. Connected as the salesprd local DBA, you create an XML using: SQL> ALTER PLUGGABLE DATABASE salespdb UNPLUG INTO \’ /tmp/salesprd-xml\’ ; Copy the XML file and all salesprd-related files to the target CDB and start plugging the copy into the development CDB using: SQL> CREATE PLUGGABLE DATABASE salesdev USING\’ /tmp/salesprd.xml\’;

Correct Answer: AD

A: Creating a PDB Using the Seed

You can use the CREATE PLUGGABLE DATABASE statement to create a PDB in a CDB using the files of the seed.

D: Plugging In an Unplugged PDB

To plug in an unplugged PDB, the following prerequisites must be met:

*

Complete the prerequisites described in “Preparing for PDBs”.

*

The XML file that describes the PDB must exist in a location that is accessible to the CDB.

The USING clause must specify the XML file.

Etc


Question 10:

Which option represents the steps to add a multiplexed copy of the current control file or to rename a control file in Oracle Database 12c?

a – Shut down the database.

b – Restart the database.

c – Copy an existing control file to a new location by using operating system commands.

d – Edit the CONTROL_FILESparameter in the database initialization parameter file to add the new control file name, or to change the existingcontrol file name.

A. b, c, d

B. a, c, d, b

C. a, d, b, c

D. c, d, b

Correct Answer: B

Reference: http://docs.oracle.com/cd/E16655_01/server.121/e17636/control.htm#ADMIN11287


Question 11:

Your customer wants all email addresses from the database displayed as [hidden]@company.com.

What method of data redaction must you use?

A. full redaction

B. partial redaction

C. regular expressions

D. random redaction

E. no redaction

Correct Answer: B


Question 12:

Which two statements are true about transactions in Oracle Database 12c?

A. Multiple transactions can use the same undo segment.

B. A transaction is assigned an undo segment when it is started.

C. Multiple transactions cannot share the same extent in an undo tablespace.

D. If all the segments in an undo tablespace are used, transactions use system undo segments to store undo data.

Correct Answer: B


Question 13:

Which three statements are true about a database instance that has mounted a database but has not opened it?

A. System administrators and users with the CREATE SESSION system privilege may connect to the instance.

B. Data files are open in read-only mode.

C. A control file is open.

D. System Global Area (SGA) is allocated and background processes are started.

E. An alert log and trace files are open.

F. Instance recovery is performed for the database.

Correct Answer: ABD


Question 14:

Your customer wants to migrate their production database from Oracle Database 10gon AIX to Oracle Database 12con Solaris, and is concerned about the downtime. Which Oracle solution would you recommend?

A. Active Data Guard

B. Oracle GoldenGate

C. Oracle Real Application Clusters

D. Oracle Transportable Tablespaces

E. Oracle Cloud Platform as a Service

Correct Answer: A


Question 15:

You have two database servers EMP and EXP. A user of the database from the EXP server wants to extract some information from the database in the EMP server for cross-verification. Which schema object enables the user to access the information from the remote database?

A. cluster

B. database link

C. mapping table

D. materialized view

Correct Answer: B

Reference: http://docs.oracle.com/cd/B19306_01/server.102/b14200/statements_5005.htm


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *